Tak jsme se konečně dopotáceli do dlouho plánovaných a nedalekých Čakoviček, aby jsme okusili víceméně (no, možná spíš více než méně;)) něco z pravé české a poctivé kuchyně. Už je to nějaký ten pátek, co si vrabci štěbetají, na všech střechách v okolí, o restauraci Na Pekárně. Ta je zmiňovaná, krom poctivostí připravovaných jídel, především vlastnictvím jistého pána Václava Friče. Pro mnohé asi neznámé jméno, ale jakmile k tomu dodáme, že je jedním z členů Prakulu, tedy Pražského kulinářského institutu, tak už asi naskočí: "...no jó, to je ten vod Pohlreichů";).
Tož, vážení a milí, kdo máte mlsné jazýčky a nebojíte se za opravdovou kvalitu (no, nebudete tam přeci jezdit každý den, i když...;)) pustit pár chechtáků, tak si vážně pošmáknete.
Třeba takový domácí lívance s klidem trumfnou i ty babiččiny, to jako fakt;)
ps: pro nedočkavce - před cestou si pro jistotu očíhněte otvíračku a nezapomeňte na rezervačku, páč ač se to nezdá, mají tam v době obědů docela napilno.
pps: a ještě něco pro (rodinné) fajnšmekry aneb vážně povedený hádankový oříšek k rozlousknutí;)
Zde najdete článek od jisté K.Š., o jistém profi institutu. Jeho členem je již zmiňovaný pán V.F.. Přidejte jistého bratránka P.Z. a všechno to řádně promíchejte v restauraci Na Pekárně a...
...a pak pochopíte, proč Báru drží právě samotný pan Václav;)
...taková pěkně vypečená partie, že?;)
Žádné komentáře:
Okomentovat